Een idee van de buurt

De Windketel is een initiatief van omwonenden aan het Watertorenplein. Een aantal van ons woont in het Magazijngebouw naast de Windketel (Watertorenplein 2A-M). Toen wij in 1997 klaar waren met de verbouwing van het Magazijn tot woongebouw, verschoof onze aandacht naar het vervallen Windketelhuisje vlak voor onze deur. Wat zou je daarmee kunnen doen?

Verbouwing tot een klein designhotel
Nadat plannen om er een sauna van te maken om praktische redenen op niets waren uitgelopen, besloten we er een logeerplek van te maken, zodat ook anderen van dit unieke plekje konden genieten. Er werd een coöperatie opgericht met tien leden – Coöperatie de Windketel U.A. - en een architect in de arm genomen, Paul Westerman. Deze wist er drie verdiepingen in te toveren met een oppervlakte van 48 vierkante meter. In 2003 opende de Windketel zijn deuren.

Ingericht met Nederlandse ontwerpen
In 2013 volgde een tweede verbouwing en werd de Windketel verduurzaamd en helemaal opnieuw ingericht. Met Dutch Design. In de toekomst willen we de Windketel nog verder aankleden met voorwerpen van jonge en oude Nederlandse ontwerpers. Gewoon omdat we dat leuk vinden. En het houdt ons van de straat.

Aanspreekpunt
De werkzaamheden verdelen we – naar goed Nederlands gebruik - over de leden en aparte commissies. Met om de zoveel jaar een verplichte roulatie van functies. Momenteel doen Trudy, Jan-Willem en Dook het contact met de klanten. Met u dus!

Wij wensen u een heerlijk verblijf toe in ons paleisje.

Trudy, Dook, Els, Hans, Harmen, Jan-Willem, Jos, Marlies en Sonja.