Naar de Windketel

De Windketel staat in een autovrije wijk en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kan dat natuurlijk ook, al is parkeren niet goedkoop.

Bus
Vanaf het Centraal Station neem je bus 21. Stap uit bij halte Van der Hoopstraat en loop via het Waterspiegelplein door naar het Watertorenplein. Het is drie minuten lopen.

Tram
Vanaf het Centrum (Leidseplein) neem je tramlijn 5 richting Westergasfabriek. Stap uit bij het eindpunt, halte Van Hallstraat. Als je de tram uitstapt zie je de grote witte watertoren al staan. De Windketel staat ernaast.

Nachtbus
Vanaf het Centraal Station of het centrum (Leidseplein) neem je nachtbus 283. Stap uit bij halte Van der Hoopstraat.

Taxi
Vanaf Schiphol kun je een taxi nemen. De grootste in Amsterdam is TCA: 020 7777777 (7x7). Een goed alternatief is TaxiElectric. Beide zijn ook vooraf online te bestellen. 

Fiets
Fietsen is de makkelijkste en leukste manier om Amsterdam te ontdekken. Zet je fiets wel vast! Fietsen zijn in Amsterdam overal te huur. De dichtstbijzijnde fietsverhuur bij de Windketel zit op 50 meter afstand en heet David Goliath Bikes, Waterspiegelplein 10-H. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9 tot 18 uur; maandag van 13 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Auto
Als je van buiten de stad komt neem je de Ring en op de Ring West de afslag S103 (Haarlem). Bij het stoplicht ga je rechtsaf de Haarlemmerweg op richting Amsterdam-Centrum. Na 1,5 km zie je aan je rechterkant een groot rood flatgebouw. Achter het flatgebouw ligt het Watertorenplein met de Windketel.

Parkeren
De Windketel staat op een autovrij terrein. Op straat parkeren is alleen mogelijk aan de rand van de buurt, bijvoorbeeld op de Waterkeringweg (2 minuten lopen). Maar dit is duur en er is geen garantie op een parkeerplaats. Zeker ‘s avonds niet.

Meer kans op een parkeerplaats heb je in de 24/7 parkeergarage Westerpark van Q-park, Bleiswijkstraat 8, op 3 minuten lopen van het hotel. Maar parkeren is hier ook niet goedkoop. Een alternatief is om je auto buiten de ring te parkeren, bijvoorbeeld bij P+R Bos- en Lommerplein. Vandaar ben je met bus 21 in 10 minuten bij het Watertorenplein.Volg de instructies op de website en in de garage om in aanmerking te komen voor het voordelige P+R-tarief.