Naar de Windketel

Hotel de Windketel staat in een autovrije wijk en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kan dat natuurlijk ook, al is parkeren niet goedkoop.

Bus
Vanaf het Centraal Station neem je bus 21. Stap uit bij halte Van der Hoopstraat en loop via het Waterspiegelplein door naar het Watertorenplein. Het is drie minuten lopen.

Tram
Vanaf het Centrum (Leidseplein) neem je tramlijn 10 richting Westerpark. Stap uit bij het eindpunt, halte Van Hallstraat. Als je de tram uitstapt zie je de grote witte watertoren al staan. Hotel de Windketel staat ernaast.

Nachtbus
Vanaf het Centraal Station neem je nachtbus 348. Deze rijdt via het Leidseplein naar station Sloterdijk. Stap uit bij halte Van der Hoopstraat.

Taxi
Vanaf Schiphol kun je een taxi nemen. De grootste in Amsterdam is TCA: 020 7777777 (7x7). Een goed alternatief is TaxiElectric. Beide zijn ook vooraf online te bestellen. 

Fiets
Fietsen is de goedkoopste, makkelijkste en leukste manier om Amsterdam te ontdekken. Zet je fiets wel goed vast! Fietsen zijn in Amsterdam overal te huur. De dichtstbijzijnde fietsverhuur bij de Windketel zit op 50 meter afstand en heet David Goliath Bikes, Waterspiegelplein 10-H. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 18.00 uur; zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Auto
Als je van buiten de stad komt neem je de Ring en op de Ring West de afslag S103 (Haarlem). Bij het stoplicht ga je rechtsaf de Haarlemmerweg op richting Amsterdam-Centrum. Na 1,5 km zie je aan je rechterkant een groot rood flatgebouw. Achter het flatgebouw ligt het Watertorenplein met Hotel de Windketel.

Parkeren
De Windketel staat op een autovrij terrein. Op straat parkeren is alleen mogelijk aan de rand van de buurt, bijvoorbeeld op de Waterkeringweg (2 minuten lopen). Maar dit is duur (€3 per uur; €27 per 24 uur) en er is geen garantie op een parkeerplaats. Zeker ‘s avonds niet.

Meer kans op een parkeerplaats heb je in de 24/7 parkeergarage Westerpark van Q-park, Bleiswijkstraat 8, op 3 minuten lopen van het hotel. Maar parkeren is hier ook niet goedkoop: maximaal €30 per dag of €2 per 35 minuten. Een alternatief is om je auto buiten de Ring te parkeren, bijvoorbeeld op P+R Comeniusstraat 10, vlakbij trein- en metrostation Lelylaan. 
Of bij P+R Bos- en Lommerplein. Vandaar ben je met bus 21 in 10 minuten bij het Watertorenplein.
Bij P+R-garages kost een dagkaart parkeren €9.